BejelentésTarka-barka szivárványok
Versek, mesék, verses mesék felnőtt fejjel!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponHírek


Linkek 

 

Poézis 21.

 

 

Poézis 21. címmel, a magyar kultúra napján meghirdetett versíró és versmondó irodalmi verseny eredményhirdetését tartották a zalaegerszegi, nemrég megújult Keresztury Dezső VMK. előtti téren. A versenyre 41 alkotó 113 verssel, illetve 17 szavaló 21 szavalattal nevezett. Az eredményhirdetésen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Idősügyi Tanács elnöke is.  A Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete a költészet napja tiszteletére hirdetett pályázatot, elsősorban a megyei egyesületek nyugdíjas korú tagjainak és a megyében élő nyugdíjasoknak.

A leadási határidőig rengeteg pályázat érkezett, nemcsak a megyéből, hanem az ország több pontjáról is. Az alkotás folyamata, legyen szó versírásról, versmondásról, nem életkor kérdése. Új dolgokba belevágni nagy bátorságra vall – fogalmazott dr. Vadvári Tibor alpolgármester az átadó ünnepségen.

 

 

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Idősügyi Tanács elnöke megköszönte a pályázóknak, hogy az egyre jobban ellaposodó nyelvi kultúrába alkotásaikkal visszahozták azokat az értékeket, amelyek a magyar irodalmat különlegessé teszik.

Dr. Kocsis Gyula, az Életet az éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala megyei elnöke sikeresnek nevezte a pályázatot, amely túlnyúlt a megye határain, ezért az értékelése sem volt megszokott. Az alkotásokat, szavalatokat, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Zalai Tagozatának elnöksége, Szemes Béla, Kiss Gábor és Iványi Ildikó értékelték. Az értékelés után a zsűri külön országos, Zala megyei és Komárom-Esztergom megyei rangsort állított fel, melynek során az alkotókat valamennyi beküldött alkotásukat egyben, míg a szavalatokat külön-külön értékelték.

A zsűri részéről Szemes Béla, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Zalai Tagozatának elnöke értékelt, aki örömtelinek nevezte, hogy a nehéz időszak ellenére, a tavasz és az élet témában érkezett pályaművek egyikének sem volt pesszimista kicsengése. Vers kategóriában Soós József alkotását találták a legjobbnak.

 

 

A második helyezett Tulok Teréz, a harmadik Berkes József és Árvai József lett. Versmondás kategóriában Fülöp Katalin lett az első. A második Árvai József, a harmadik Czuppon Ferencné és Vincze Tamásné lett. Az első öt helyezett oklevelet vehetett át, míg a többi pályázó köszönőlevelet kapott. A nyugdíjas alkotók hamarosan egy képző-, ipar-, népi- és fotóművészeti témakörben kiírt pályázaton vehetnek részt. Én a Tavaszváró című versem megzenésített változatával indultam a pályázaton.

 

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

 

2021. június 4.

 
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Üzenőfal


Név:

Üzenet:SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!