BejelentésTarka-barka szivárványok
Versek, mesék, verses mesék felnőtt fejjel!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

Szárnypróbálgatók I.

 

 

Ajánlás az olvasónak

 

 

A Csongrádon kiadott pályakezdők 2004. évi országos antológiájában szerepel Karácsony című versével Tulok Terézia a Kanizsa Műhely alkotója. Góg János, Juhász Gyula díjas költő a Magyar Kultúra Lovagja az olvasóhoz szóló ajánlásában többek között így ír: klasszikus alkotóink művei a kortárs irodalom művelőinek írásai megtalálhatók a boltok polcain, a könyvtárak olvasótermeiben. Nehezebb a dolga azoknak, akik a bennük formálódó mondanivalót évekig csak magukban cipelhetik, vagy éppen formába öntve, szűkebb környezetük ösztönzése közepette vágyakoznak egy-egy megnyilatkozási lehetőségre. Az ő műveikből készült ez az antológia, mely évente növekvő sorszámozással kerülne kiadásra, biztosítva a szakmai színvonal folyamatos javulását. Valahol, valamikor mindenkinek el kell kezdenie, aki így is, ilyen formában is szeretne megmutatkozni, maradandót alkotni. S ha sikerül felfedezni tehetségeket, ha örömöt és megelégedettséget lehet csalni az emberek arcára, már megérte a fáradozást.

Góg János

Csongrád

2004. augusztus 31.

 

 


Szárnypróbálgatók II.

 

Ajánlás az olvasónak

 

Manapság, amikor oly sok mindennel szembe találja magát az olvasó, nehéz eldöntenie mihez kezdjen a kínálattal, mit olvasson abban a vélhetőleg igen szűkös szabad idejében, amelyet erre a tevékenységre fordítani képes.

Ilyenkor persze az általános tájékozottság eléréséhez szükséges napi és hetilapok, szakmai jellegű folyóiratok tanulmányozása mellett elsősorban a rövid, könnyen emészthető, gyorsan elkezdhető és különösebb akadály nélkül abbahagyható írások közül válogat az olvasó. Vannak azonban még olyanok, akik az olvasási, esetleg szépirodalmi igényeiket a versek világából, a költészetből kívánják kielégíteni. Nekik kínálunk válogatásunkkal választási lehetőséget. Hiszen a közismert, klasszikus alkotóink művei, a kortárs magyar irodalom művelőinek írásai megtalálhatók a boltok polcain, a könyvtárak olvasótermeiben egyaránt. Nehezebb azok dolga, akik a bennük formálódó mondanivalót évekig csak magukban cipelhetik, vagy éppen formába öntve szűkebb környezetük ösztönzése közepette vágyakoznak egy-egy megnyilatkozási, közzétételi lehetőségre. A könyvben Tulok Teréz a Gyermekvilág, és az Őszi hangulat című versét olvashatják.

Az ő műveikből készült ez az antológia, amely-szándékunk és célkitűzéseink szerint-évente, növekvő sorszámozással kerül kiadásra, természetesen igyekezve megteremteni egy olyan válogatási lehetőséget, amely- az egyes versek értékelésében közreműködő költők-értékítélete alapján biztosíthatja a szakmai színvonal folyamatos javulását.

Valahol, valamikor mindenkinek el kell kezdenie, aki így is, ilyen formában is szeretne megmutatkozni, maradandót alkotni. S ha sikerül felfedezni tehetségeket, ha örömöt és megelégedettséget lehet csalni az emberek arcára, már megérte a fáradozás.

Ez az antológia rendhagyó, hiszen 5. alkalommal jubileumi keretekben jele-nik meg, tehát az elmúlt évek legjobb alkotóinak egy része is szerepel a szerzők között. (Természetesen ők a jelen versenyben nem vettek részt.) Remélhetőleg ez a kezdeményezés emeli a kötet erényeit, és színvonalát.

Góg János

Csongrád

2008. január 22.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!