BejelentésTarka-barka szivárványok
Versek, mesék, verses mesék felnőtt fejjel!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponLinkek 

 

 

A GENDERIDEOLÓGIA BEFÉSZKELTE

 

MAGÁT AZ ÓVODÁKBA ÉS AZ

 

ISKOLÁKBA!

 

NE ENGEDJÜK, HOGY MAGYARORSZÁGRA

 

IS BEGYŰRŰZZÖN!

 

 

 

Meseország mindenkié

 

 

Mélységesen felháborított a közelmúltban a Líra Könyvkiadó által napvilágra került könyv, ami a fenti címet kapta, és homoszexuális tartalma miatt az írója és a rajzok készítője a nemileg még nem érett gyerekeknek, és azok szüleinek szánt! A kiadás ellen írók, költők, pedagógusok, és szakpszichológusok emelték fel hangjukat elsősorban annak érdekében, hogy a könyv ne jelenhessen meg! Ennek ellenére kiadták a könyvet, amelyből egy példányt már Dúró Dóra ,,ledarált" annak bizonyítására, hogy nem a gyerekeknek való! A kiadás óta már kétszer is csökkentette a kiadó az eredeti árat, mert talán azon az áron kevesebben vásárolták meg, mint amire számítottak. A könyv külső borítója így néz ki!

 

 

 

 

Erről a könyvről az alábbi verset írtam.

 

 

MESEORSZÁG MINDENKIÉ?

 

Kérdezem én, aki nem értek egyet sem a

külsejével, sem a tartalmával!

 

Ez a mese nem mese!

Ne add egy gyereknek se!

A baba és a hintaló,

nekik még csak az való!

A címlap is már gyanús!

Miről levált minden hús!

Ez a könyv egy ,,mocsadék”.

Írója agya sem ép!

Borítóján körbe-körbe

címét kígyók fonják közre.

Ez egy árulkodó jel!

Kiadásért ki felel?

Mert hogy ő sem bűntelen!

Jut eszembe hirtelen,

felfogni is képtelen,

mennyit árt a lelkeken!

Bőlecz Lilla levizsgáztál,

Tőlem elégtelent kaptál.

Dobd a szemétbe a tollad!

Akár ki is tollasodhatsz!

Örülsz! Lett egy maszat könyved!

Író sosem lesz belőled!

Mert te nem tudsz tanítani,

csak a másiknak ártani!Nagy Boldizsár szerkesztő így vélekedik

a kiadott könyvről:

 

A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai a különféle marginalizált csoportokhoz tartozó szereplőikkel azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll. „Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek.” (Bódis Kriszta, író, pszichológus, dokumentumfilmes) „Ennek a mesekönyvnek minden gyerekszobában ott van a helye, ahol fontos a világ sokszínűségének megértése, ahol a gyerekek körül nincsenek tabuk, s ahova a szülők úgy lépnek be, hogy tudják, a gyerekükön keresztül nemcsak a jövőt formálhatják, hanem a jelent is.” (Gyurkó Szilvia, gyermekjogi szakértő) Eredeti megjelenés éve: 2020 Tagok ajánlása: 12 éves kortól A művek szerzői: Molnár Krisztina Rita, Gangl Eszter, Lakatos István, Tompa Andrea, Gimesi Dóra, Kiss Judit Ágnes, Kertész Edina, Ruff Orsolya, Kovács Brigitta, Finy Petra, Csehy Zoltán, Harka Sára


 

 

,,Orbán Viktor miniszterelnök 2020. október 4-én, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, a könyv körüli botrányra vonatkozó kérdésre többek között ezt válaszolta: ,,Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: Hagyják békén a gyerekeinket!"

 
Üzenetküldés
Kérlek, írd meg a könyvről és a versemről a véleményedet!

E-mail címed:
Szöveg:Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!