BejelentésTARKABARKA SZIVÁRVÁNYOK
Vers és mesevilág

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

 

 

Jegyzetek egy  fesztiválról

 

Őszi fesztivál, gála beszámoló

 

 

 

Lovag Bornemissza Attila

 

 

A Batsányi - Cserhát Művész Kör, immár ez évben másodszor mondhatja el, hogy nagyszerűen szervezett fesztiválján több mint 140 személy vett részt, 2009. november 14-én, az Erzsébetligeti színház „Cifra termében”.Legelőször Lovag Bornemisza Attila: „Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség, majd Ihász-Kovács Éva: Cserhát József az Új születése című versével szerepelt. S ezzel kezdetét vette a maratoni műsor, melyet O’sváth István országos titkár köszöntött. Elmondta, hogy a mai nap fővédnöke a „Történelmi Szent Lázár Nemzetközi katonai és Ispotályos Lovagrend Máltai, s magyarországi nagyperjelsége és tagsága volt, Chev GCLJ Chev. vitéz Török Ádám nagyperjel és GCLJ Chev. Bognár László kancellár, Chev. Lovag Bornemisza Attila parancsnok volt.

 

 

 

Az előadóművészek

 

 

Köszöntötte a részvevőket és színpadra kérte Keres Emil Kossuth-díjas szinművészt, költőt, aki két részletben adta elő a verseket, és közben Bacsa Ferenc énekművész, gitárművész színesített operabetétekkel és szép olasz dalokkal. Majd felléptek egy zenemű előadásában, Kovács Kíra és Fülep Márk fuvolaművészek, s előadták: Dragony Tímea zeneszerző „Montage” c. csodálatos művét, mely vastapsot kapott. Több költő, író is bemutatkozott, a festőművészek, akik elhozták képeiket az üvegfolyosón mutatták be alkotásaikat, Gy. Simon Margit, Koncz Eta,Lovag Ősi Kovács Imre, Petneházy Kiss Bence vezetésével. Rendezőként a kitűnő gitáros - maneger, Enyedi Béla működött közre. Lovag Tárkányi Imre színdarabja is sikeres volt. Balázsi Judit előadóművész szavalatai, Bornemisza Attila versmondása és sok-sok tag élményt adó írásai után elkezdődött a Gála, melynek teljes névsorát itt közöljük. Nagy siker volt Dáma Dévai Nagy Kamilla gitár és énekművész műsora. A Liszt-díjas művésznő magyar és erdélyi dalok mellett saját zenéiből is válogatott, ami nagy élmény volt. Lovag Bornemisza Attila, Lovag Ihász-Kovács Éva pedig kiadták a díjakat. Elmondták, hogy 200 pályázat érkezett az ország területéről, ebből 110 volt amit elbírált a zsűri: Dr. Losonci Miklós esztéta, művészettörténész, Lovag Ihász-Kovács Éva költő,író, esztéta, Lovag Bornemisza Attila költő, esztéta, Dr. Kesztyűs Ferenc író, festőművész, Petneházy Kiss Bence népművész. A díjakat a kör elnöke: Lovag Bornemisza Adta át.

 

 


 

 

A hallgatóság

 

 

A díjkiosztó után még hallhattuk Klimó Judit dalénekes, Enyedi Béla gitárművész, Ihász-Kovács Éva költő és sok-sok tag versét. Névnapján köszönthettük elnökségi tagunkat, a nagy tehetségű Tokaji Márton költőt, a Debreceni csoport elnökét. Délután négy órakor ért véget a fesztivál, tele jó kedvű, kedves emberekkel, akik még elbeszélgettek, hisz ritkán találkozhatnak.

Minden jó ha jó a vége. Egy szép és értékes napon vehettünk részt és köszönjük Istennek, hogy szép napot, erőt adott a megrendezéséhez. Köszönet érte mindenkinek,a színház vezetőinek, a teremért, s mindazoknak, akik tettek érte!

Díjazottjaink 2009. november 14-én a Batsányi - Cserhát Művész Társaság díjkiosztó Gáláján


ART- díjban részesültek:


1. Kolos József Sándor*.
2. J. Simon Aranka
3. Hétvári Andrea
4. Nagy Erzsébet Szarvas *
5. Varga Zsuzsanna (Aranyosgadány) *
6. Medgyesiné Tóth Jolán (Debrecen) *
7. T. Molnár Zsuzsanna Csepreg *
8. Bernáth Csaba (Vitnyéd)
9.. Sarkadi Gyula Debrecen *
11. Mentovics Éva*
12. F. Kecskés Borbála *
13. Domokos Kázmér *
15. Csizmár Boglárka Balassagyarmat*
16. Papp Judit irodalmár Pécs *

17. Tulok Teréz Zalaszabar Zala megye*

18. Rédei Miklós Misefa (Zala megye)*
19 Báthoryné Újlaky Katalin (Debrecen *
19 Hollósy Tóth Klára Győr*
20 Bankó Róbert Tata *
21 N. Finta Katalin *
22 Tóth Nóra *

 

Őszi fesztivál, gála beszámoló

 

Budapest 2009. november 23. 0:00
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!