BejelentésTarka-barka szivárványok
Versek, verses mesék felnőtt fejjel!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Előadás

 

 

 

2014. december 7-én, a második adventi vasárnapon mi zalaszabariak, nagyon kedves előadást hallgathattunk főtisztelendő Marics József berzencei plébános atyától. Egyházmegyénk legkiemelkedőbb történésze Zalaszabar és környékének múltjáról beszélt az érdeklődőknek. Megtudhattuk, hogy már a honfoglalás előtt is létezett itt település, hogy templomunk mai sekrestyéje tényleg Szent István kori templom maradványa (az ország legrégebbi templomai egyike). A településünket érintő legfontosabb állomásokon keresztül ismerhettük meg néhány híres család tagjait, a történelmen végigvezetve bennünket pedig fontos eseményeket hallhattunk.


 

A népesség számának, összetételének alakulása mind-mind érdekes volt számunkra. A jelenünk, de a jövőnk szempontjából sem mindegy, hogy az itt élő emberek mi mindenen mentek keresztül, hisz a hibákból okulni, a sikereket elismerni, a hagyományokat és más jó dolgokat pedig ápolni kell. A hallgatóság érdeklődését mutatja, hogy elhangzott néhány kérdés, amelyekre adott válaszokkal még árnyaltabbá váltak az elhangzottak. Ez után a főtisztelendő atya az adventi időszakról mesélt, melynek legfontosabb eleme talán az, amit sokszor elfelejtünk: a szeretet mindenek fölött áll. Mindezek után nem csak az előadót, de a hallgatóságot is vendégül láttuk néhány falattal és itallal, melyeket Tulok Teréz, Tóth Józsefné és Sángli Szilvia biztosított. Köszönjük az érdekfeszítő előadást főtisztelendő Marics József atyának. 

A hallgatóság

 

2014. december 7.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!