BejelentésTARKABARKA SZIVÁRVÁNYOK
Vers és mesevilág

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

 

Dédelgetett terv

 

 

Tizenhárom éves korában kezdte, s az időközben eltelt három évtized alatt hat antológiában is megjelentek a versei Tulok Teréznek, aki mindig újabb terveket fontolgat.

 

Noha egészségi okok miatt leszázalékolták a zalaszabari költőt, nehogy azt higgyék hogy otthon búslakodik. Sikerrel végezte el nemrég a munkanélküliek rehabilitációs programja keretében indított 90 órás informatikai tanfolyamot, hiszen-mint állítja-a szövegszerkesztési ismeretek már nélkülözhetetlenek számára az íráshoz. S hogy mit ír mostanában? Nem leszek hűtlen a komolyabb versekhez, ám manapság inkább meséket, és gyerekverseket írok, hiszen a kicsiknél nincs hálásabb publikum-mondja, aki szüleivel és testvérével él Zalaszabarban. Nincs annál jobb érzés, mint amikor egy óvodás szájából hallom vissza az általam megálmodott gondolatokat, s látom:a szavalónak is öröm a szavak játéka. Tulok Teréz igazi közösségi ember:tagja a szabari énekkarnak, a Kanizsa Műhelynek, a Zalai Írók Egyesületének. Közös munkájuk eredményeként eddig két antológia született:az Arcok című kötet a tavalyi, az Álmok pedig az idei költészet napján került az olvasók kezébe. A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ bordalok írására meghirdetett pályázatáról elhozta a különdíjat, s legutóbb a Szárnypróbálgatók című 2004-es kötetbe került be a pályázatra beküldött alkotása. Néhány éve átállt a gyermekvers költészetre,s amúgy is szívesen megy a gyerekek közé. A helyi óvodások kedvéért megtanulta Gyárfás Endre Farsangolók című verses meséjét, amikor pedig a lábát törte, irodalmi délutánt tartott a kanizsai kórház gyermekosztályán. A boltokban olyan gyermekkönyvekkel is találkozom, amelyek nem valók a gyerekek kezébe- folytatja. Amennyire tőlem telik, megpróbálok érthetően írni, minden korosztálynak megfelelően. Büszke vagyok hogy hat antológiába is bekerültem,ugyanakkor nem titkolt vágyam saját verseskötetet kiadni. Erre anyagiak hiányában nincs realitás, noha tudom:verseim két kötetet is megtöltenének.

 

 

Kelemen Valéria

 

Zalai Hírlap 2004. július 7.

 

 

Szép mozgó virág
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!