BejelentésTARKABARKA SZIVÁRVÁNYOK
Vers és mesevilág

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
 

 

Hagyományőrzés, mint segítő

 

 

Zalakaros (kv) - Az újborok megszentelését kulturális és gasztronómiai programmal színesítette szombaton a Móra-iskola aulájában a Zalakaros Térsége Egyesület Hegyközség (ZTEH). A pogányvári, nagyradai, garabonci, zalakarosi, valamint galamboki és miháldi hegyközségekből alakult Zalakaros Térsége Egyesült Hegyközség elnöke, Süslecz Árpád szerint a hagyományőrzés remek teret ad a nemrég egyesült csapat összekovácsolására, ezért a szombat délutáni újborünnepre is több helyről hívtak fellépőket.

 

 

 

Az idei borok szépek és jó minőségűek, de a szeszélyes időjárási körülmények miatt mennyiségben elmaradtak az előzetes várakozástól - vélekedett a hegyközségi elnök, hozzátéve: elkeseredésre semmi ok, hiszen a kevesebb mennyiségben magasabb minőségi koncentráció alakult ki.A karosi Zöldág Táncegyüttes fiataljai is remek műsort adtak. Miután Varga Péter plébános megszentelte az újbort, közönség elé lépett Tulok Teréz versmondó, a Galamboki Hagyományőző Közhasznú Alapítvány énekkara, a helyi néptáncos utánpótlást jelentő Zöldág Táncegyüttes, a Karosi Dalárda és a Karosi Fúvószenekar. S a jókedvtől hangos iskolában ezután a gasztronómia vette át a főszerepet.

 

 


 

Zalakaros, hegyközség, gasztronómia

 

 

Zalai Hírlap 2009. november 16.

 

 

Animált fotó
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!