BejelentésTarka-barka szivárványok
Versek, verses mesék felnőtt fejjel!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

 

A képek 2007. május 19.-én készültek

Budapesten, az Erzsébetligeti Színház-

ban a Délibáb antológia átadásán.

 

 

Kába limerickek

 

Az uram alkoholista.

Úgy hívják, hogy Pirók Pista. Nem kell neki az eledel, Reggeltől-estig csak vedel. Mutatja a hosszú lista.

*

Hajnaltól jár a kocsmába. Éjjel-nappal mindig kába.

A torkán csak sör-bor folyik, Soha ki nem józanodik, Csúszik-mászik porban-sárban

*

Nincs aki, rajta segítsen! Egyedül – tán – az Úristen! Szidja-kéri térden állva: Ne hagyj itt a koszba – sárba! Isten szól: „Majd jövő héten!”…

 

Ez a versem Budapesten, a 2006-

2007. Cserhát Művészkör által kia-

dott Délibáb antológiában jelent meg.

 

 


 


Czigány György-Szabó Zoltán:

 

Délibáb Antológia Budapest

 

 


A könyv előszava

 

Újból itt vagyunk egy antológia apropóján, és megint bemutatkozhatunk a közönségnek, immár e kerületben harmadszor az antológiánkban, hisz azóta sok minden történt a kör életében, és több sikert könyvelhetnek el szerzőink is. Többen lettünk, de meg is fogyatkoztunk. Elhunytak alapítók, jöttek újabb tehetségek, zajlott az élet, és számtalan díj született alkotótársaink részére , számukra megtisztelő, számunkra örömteljes. Főtitkárunk Ihász-Kovács Éva József Attila diploma arany fokozatát kapta, Dr. Markó Pállal, és Petneházy Kiss Bencével egyetemben, s utóbbi költő Rákóczi-, díjas. Új lovagokat avattak.:Név szerint Bognár László, Bornemissza Attila, Dr. Gujás Márta, Kapuné Lengyel Júlia, Kapu Lajos, Dr. Markó Pál, Simon M. Veronika, Tamás István, V. Erdős Anna, és Vincze Ferenc. Mindezek azt jelentik hogy a Cserhát Művész Körben olyan dolgok történtek, amelyek a történelem szelében már megvoltak, vagy ahogy a püspök úr a lovagavatáson elmondta:,,A TEREMTŐ naptárában már fel volt jegyezve". Igen, a kör egyre ismertebb, és egyre többet tesz le a haza asztalára. Kell is ez a fennmaradás, mert nélküle üres volna az Univerzum, és töredékeket sem tudnánk felmutatni. Több sikeres pályázat, év áll mögöttünk, ahogy elhagytuk a XX. Századot és már-már egy lehetetlenségbe csurgó XXI. század elején mutatjuk meg, hogy íme, 35 éve vagyunk a magyar művészeti palettán.

Szép szám ez, megünnepelni való. A Batsányi kultuszban is előreléptünk, hisz a ,,tapolcai Batsányi Emlékbizottság" vezetője írja:,,rajtunk kívül Önök viszik tovább ezt a törekvést". Kiadtunk egy szép antológiát a Batsányi pályázatokból válogatva, és sok alkotónknak új könyve jelent meg. Bekerültünk a XVI. kerület Közművelődési Tanácsába mint alapítók, saját honlapunk van, e-mail-ünk, és a fél világgal tartjuk a kapcsolatot. 

Tisztelettel:Lovag Bornemissza Attila író Quasimodo -díjas költő , elnök

 

Budapest 2006. február 20.

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!